Dreptul de a lua decizii

Când Dumnezeu i-a trimis pe Adam și Eva pe pământ le-a dat liberul arbitru, capacitatea de a decide pentru ei.

Consider, așadar că liberul arbitru, decizia asumată este cel mai important instrument al omului.

Oamenii iau decizii la tot pasul, decid la ce oră să se trezească, ce să mănânce, cu cine să intre sau nu într-o relație etc

Atunci când omul este obligat să respecte niște decizii care nu îi aparțin și pe deasupra să și le asume ca și cum ar fi ale lui intervine problema.

În fiecare secundă în lume se nasc oameni, femeile aduc în lume alți oameni. Ele sunt canalul divin prin care Universul se recreează continuu.

Din pacate însă în multe cazuri femeia când naște și imediat după aceasta este considerată incapabilă să își ia propriile decizii și tratamentul care i se aplică este unul în concordanță cu această incapacitate. Așa că ceilalți, medici, moașe, asistente si chiar femeia de serviciu, pot lua deciziile in locul ei. Aceste femei sunt victimele unui abuz, aceste femei sunt victimele VIOLENȚEI OBSTETRICE. Ele rămân, de cele mai multe ori, cu un gust amar vizavi de cel mai important eveniment al vieții lor, când aduc în lume un suflet.

Care sunt cele mai întâlnire forme de violență obstetrică?

Ce putem face?

1. Informați-vă temeinic în legătură cu sarcina, nașterea și nou născutul.

Faceți o serie de cursuri prenatale în cadrul cărora veți fi informați în legătură cu normalitatea stării de graviditate, a nașterii și cum trebuie să fie îngrijit bebelușul. De asemenea în cadrul, cursurilor prenatale, la care este foarte important ca ambii părinți să fie prezenți, puteți beneficia de materiale (cum ar fi planul de naștere) care vă pot ghida în decizia legată de modul în care vă doriți ca copilul dumneavoastra să vină pe lume.

2. Pregătiți-vă temeinic atât fizic cât și psihic pentru momentul zero.

Eliberați-vă de toate fricile, resetați-vă psihic și însușiți-vă faptul că nașterea vă aparține.

3. Exprimați-vă deschis față de medic dorințele în legătură cu sarcina, travaliul, nașterea și îngrijirea nou născutul imediat după naștere. Rugați-l pe acesta să semneze planul de naștere, astfel încât să aveți siguranța că cele discutate vor fi respectate.

4. Schimbați medicul, clinica și chiar orașul până când veți găsi un loc în care să nașteți fără stres și presiune externă.

Doresc să deduc acest articol tuturor femeilor care au suferit vre-o formă de abuz obstretic.

De asemenea este un articol dedicat celor care m-au ajutat în demersul meu de informare (educatorul prenatal cu care am facut cursul) și echipei care a făcut posibilă nașterea fetei mele  Maternității Isis Constanța în Decembrie 2010. Pe acesti oameni i-am găsit schimbând medicul și orașul, iar ei mi-au schimbat pozitiv viața.

#stopviolentaobstetrica #rosesrev #rosesrev2018

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *