Mama si femeie

De ceva vreme doresc sa-mi impartasesc simtamintele legate de mine, femeie si mama.

Conform DEX (Dictionarului Explicativ al Limbii Romane):
Femeie – persoana adulta de sex feminine
Mama – Femeie considerată în raport cu copiii ei.

Ce a insemnat pentru mine, si probabil pentru majoritatea femeilor devenite mame, acesti doi termeni voi incerca sa dezvalui in continuare.

M-am simtit tot timpul o femeie puternica si stapana pe mine, o femeie care putea sa intre oricand profesional in competitie cu orice barbat. Nu am inteles insa ca nu stiam cum sa ma exprim ca femeie. Nu stiam sa fiu firava si sensibila, nu stiam sa accept ajutor si indrumare, nu stiam sa ma iubesc asa cum sunt in interior, sensibila si cu o nevoie imensa de a fi iubita.

Am fost crescuta pentru a invinge, competitiv cu stima de sine exacerbata. Nu am fost insa invatata ca femeia este sensibila, are nevoie de ocrotire si de grija din partea sexului „puternic” si chiar din partea ei insesi.

Din aceste cauze am ales relatii in care eu am fost cea care dicta, cea care stia mai mult si mai bine. Nu am stiut sa imi ascult partenerii, sa le dau puterea si incredere de care aveau nevoie.

Am devenit apoi mama, rolul meu de femeie era completat de rolul de mama.

Din pacate o perioada foarte lunga, dupa momentul nasterii, am uitat sa mai fiu femeie. Am uitat sa arat bine, sa ma ingrijesc si sa imi ofer toata caldura de care aveam nevoie, sa fiu blanda cu mine.

Nu am inteles ca rolul meu de mama nu era altceva decat o desavarsire ca femeie.

Am luat atat de mult in serios rolul de mama incat m-am pierdut in el si am uitat ca, in interior, sunt femeie.

Odata cu cresterea copilului am inceput sa inteleg, sa ma uit in oglinda si sa realizez, ca daca sunt o femeie implinita pot fi fericita in orice rol al vietii. Acela a fost momentul in care am hotarat sa (re)descopar femeia din mine.

A fost un proces frumos insa cu urcusuri si coborasuri. Am reinvatat cum sa ma asez pe un scaun, cum sa merg si cum sa zambesc, ca o femeie (cateodata nu imi iese dar inca exersez). Am invatat sa ii ofer partenerului rolul de barbat in relatie si am acceptat sa ma iubeasca ca femeie.

Am inceput sa ma vad frumoasa si sa fiu fericita cu mine asa cum sunt, sa ma ingrijesc si sa ii ofer fetei mele un exemplu de femeie nu numai de mama.

In sfarsit ma simt implinita ca femeie in toate rolurile mele: mama, iubita, fiica, sora, prietena. Am inteles ca in esenta mea sunt femeia care joaca toate aceste roluri si o face cat poate de bine si cum stie mai bine.

Doamnelor, va incurajez sa va autodescoperiti si sa va lasati descoperite de ceilalti in toate rolurile voastre.

Permite-ti-va sa va lasati iubite si rasfatate in fiecare zi nu numai de ziua vostra!

One thought on “Mama si femeie

  1. bun si util sfat. dar eu cred ca sunt si perioade din viata care ne sunt necesare. iar rolul de mama in primii doi ani ai copilului, primeaza, oricat am incerca noi sa fie altfel.
    si mie mi a fost greu sa accept anumite aspecte dar am invatat in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *